Serieuze shizzl

Het busje van de sinaasappelman. Of, sinaasappelspecialist, zoals er de witte wagen staat. Hij staat er bijna elke middag als ik vanaf het station naar mijn kamer loop en altijd maak ik hetzelfde grapje in mijn hoofd. ‘Hoe noem je een sinaasappelverkoper die niet vies is van chantage?’ ‘Een afperser.’ En dan loop ik grinnikend over straat, lachend om mijn eigen slechte woordgrapje.

Eerlijk gezegd ben ik niet zo goed in serieus zijn. Grapjes zijn veel leuker. Zoals mijn sinaasappelbusje. Veel leuker. Toch wil ik je wat meegeven in die vierhonderd woorden die je nu leest. Anders had ik hier net zo goed vierhonderd keer ‘inboedelverzekering’ kunnen neerzetten.

Dan is de vraag: wat? Ik kan je wel vertellen dat je niet onzeker moet zijn, maar ik ben het zelf ook. Elke keer als ik een bandje afluister van een interview dat ik gedaan heb, hoor ik zo’n irritant, zenuwachtig lachje tussendoor en denk ik: ‘dit wordt nooit wat.’ Hoe kan ik jou nou vertellen dat je altijd verzekerd van jezelf mag zijn als ik dat zelf niet ben?

Daarom doe ik lekker het tegenovergestelde. Ik ga je namelijk vertellen dat ik wel onzeker ben. Dat ik het spannend vind dat je dit leest en dat ik vanavond stiekem kijk of er mensen dit bericht hebben geliked op Facebook. Daarbij ben ik bang dat er een hele grote dt-fout in zit en dat ik die niet zie.

Wil je weten waarom ik het je vertel? Omdat ik denk dat het helpt. Mocht je er ook wel eens last van hebben, weet je nu dat je niet de enige bent. Het is helemaal niet raar. Kun je niet zingen? Ik ook niet. Maar ik doe het lekker wel. Onder de douche. Net zoals dat ik dit schrijf. Iets serieus. Laat je niet tegenhouden door je onzekerheid. Want wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Ps. Hoe noem je een sinaasappelverkoper die te dure sinaasappels heeft?’ ‘Een uitperser.’

Ps. II: Ik kan hier nog 53 keer ‘inboedelverzekering’ zetten tot vierhonderd te komen, lijkt je dat wat?

Janita (20) is redactiestagiaire bij BEAM. Ze is dol op woordgrapjes.

Bron: BEAM

Lees jij liever inspirerende succesverhalen? Of herkenbare #FAIL-verhalen? ( En wil je dan eigenlijk hét antwoord / dé oplossing? Of juist niet? )

Eén gedachte over “Serieuze shizzl”

  1. De toegevoegde waarde:
    Mooi geschreven stukje. Leest gemakkelijk. Met een beetje humor lukt het altijd om je te ontspannen.

    Het is goed om inspirerende succesverhalen te lezen om bemoedigd te worden, maar ook een herkenbaar “failverhaal” kan je helpen om verder te komen. Het is niet nodig om met hét antwoord of dé oplossing te komen. Het is veel waardevoller om zelf te zien waar je het meest aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Spector

Spector

Spector

Spector