Van vooroordelen naar bijna geloven?!

Ik slik. Ruim honderd volwassenen in een zaal zingen uit volle borst dat Jezus van ze houdt. Hier en daar een handje in de lucht. Dit is serieuze business. Waar ik vandaan komen zingen volwassenen niet. En als ze het al doen, gebeurt dat met gepaste tegenzin en moeilijke gezichten.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar je op zondag uitslaapt. Waar kerst gaat om cadeaus en eten en de naam Jezus alleen valt uit verbazing of woede. Een regenboog betekent dat het regent terwijl de zon schijnt, en als je dood bent, dan ben je dood. Punt.

Dus ja, ik had zo mijn vooroordelen toen ik mijn eerste werkdag bij de EO had. In alle eerlijkheid, ik vond het doodeng. Mijn braafste kant kwam naar boven, liep iets rechter op dan normaal en koos mijn woorden zorgvuldig uit angst dat er spontaan een ‘kut’ uit me zou komen. Ik was zelfs gestopt met roken. En nog, ik hoorde ze denken: die gaat naar de hel.

Wat kun je het fout hebben. Dit zijn werkelijk de liefste, meest betrokken, persoonsgerichte mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik word buiten deze redactie, waar ik inmiddels twee jaar werk en zelf ook uit volle borst meezing dat Jezus van me houdt, vaker moeilijk aangekeken dan hier. Zoveel liefde, begrip, vriendschap. Ik zou er bijna zelf ook van in God gaan geloven. Bijna.

– Tara

Welke (voor)oordelen heb jij over geloof/gelovige mensen?

Profielfoto van Bijdrage van de Community

Auteur: Bijdrage van de Community

Zitwatin is dankbaar voor de bijdragen vanuit de community. Opbouwende en prikkeldende artikelen voegen waarde toe! Nu is het aan jou om constructief te reageren!

6 gedachten over “Van vooroordelen naar bijna geloven?!”

 1. De toegevoegde waarde:
  ZITERWATIN

  Mijn bijdrage:
  WELKEWAARDE

  Ik weet het niet. Dit artikel raakt mij persoonlijk niet heel erg, wie weet kun je meer van me leren als ik me flink opwind over een artikel ;).

 2. De toegevoegde waarde:
  Het feit dat Tara nu in volle borst meezingt zette me aan het denken over vooroordelen in verschillende situaties.

  Ik zie graag een artikel over vooroordelen waarbij Tara niet mee zou zingen.

  • avatar
 3. De toegevoegde waarde:
  Dat de vooroordelen bevooroordeeld waren

  Niet zo heel veel waarde… Ik vraag mij wel af, hoe iemand uit volle borst kan meezingen dat Jezus van je houdt, terwijl ze zegt, niet in God te geloven. Als ik niet kan of kon geloven, kan of kon ik persoonlijk ook niet zo meezingen.

 4. De toegevoegde waarde:
  Verschillen in beleving. Dat je je eigen beleving even tussen haakjes kunt zetten en dan opener kunt zijn.

  Mijn vraag is hoe je verder kunt komen NADAT je die openheid hebt. Dus kun je ook leren van anderen die echt anders zijn? Mijn (voor) oordeel: geloof en cultuur lopen flink door elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Spector

Spector

Spector

Spector